2010-01-31

ezüst csillogás

az első igazán apró szemű gyöngyökből horgolt nyakláncom, melyet még az ősz közepén készítettem. a sok ezüst közepű gyöngy nagyon mutatóssá, elegánssá teszi az amúgy elég egyszerű, letisztult mintájú nyakéket. 

2010-01-30

komplex épülettervezés.a fény háza.győr

komplex épülettervezés keretein belül a feladat kis alkotóházak tervezése volt a győri folyópartok közül választható tervezési területen. az én témám a fotózás és fényinstallációk köré szerveződött. a felső szinten, melyet egy gyaloghídról lehet megközelíteni, alkotódobozokat és egy vetítőtermet helyeztem  el, az alsó, ártéri szinten pedig egy kiállítótér kapott helyet. ez utóbbiból födémáttöréseken keresztül szűrődik ki a fény a folyó vízfelületére. az alkotódobozok perforált fémlemez burkolata mögött pedig ledes világítás fényjátéka vonzza a látogatókat.

az első megrendelés

az első igazi megrendelésre készült nyakláncom :) a kérés élénk piros-sárga-zöld színek összehorgolása volt, így egy igazán feltűnő vidám ékszert eredményezett. a héten postáztam is, remélem a gazdája azóta már örömmel viseli. várom a további megrendeléseket is!

a kedvencem...

nagyon szeretem ezt a szürke-halványlila színösszeállítást - mellesleg most is egy ilyen színű horgolt delica nyakláncon dolgozok - annyira finom, selymes hatású. ennél a láncnál matt szürkét és ezüstközepű lilát használtam, melyek keresztmetszetét tekintve a lila szemek háromszöget képeznek, méretük kissé nagyobb, ezért kidomborodnak; a nyaklánc közepén pedig összemosódnak a két végén elinduló lila sávok. annyira szép, hogy legszívesebben megtartanám, de hát egy rendes boltos nem tesz ilyet, úgyhogy ha megtetszene, megvásárolhatod a meskán itt.

2010-01-28

diplomaterv.szombathely.kortárs művészetek háza

egy éven át dolgoztam a diplomatémául választott kortárs művészetek házán, melyet az elmúlt héten sikeresen meg is védtem a széchenyi egyetemen neves építészek előtt. örömmel vagyok túl rajta, még akkor is ha néhány hiányosságra is felhívták a figyelmem, de úgy érzem, hasznos volt, hiszen ez további tanulásra, fejlődésre fog sarkallni, hogy egyre mélyebb értelmeket keressek, mélyebb összefüggéseket kutassak az építészet világában és terveimben.

az épület szombathely belvárosának peremén áll és képez kapcsot a megújulásra váró cipőgyári és lakótömbökkel. nem csak épületet terveztem, fontos elem volt az épület körüli tér is, mely info oszlopokkal szolgálna reklám-plakát felülettel a kulturális programok hirdetéséhez. az épület alsó szintjén található közösségi tér nagy üvegezett felületein keresztül szinte összemosódik a kültérrel. a felső zárt térben egy kiállítótér található, melyet egy két szintes vertikális közlekedő-kiállító téren keresztül lehet megközelíteni. a pince szinten helyet kapott még egy előadó és próbaterem is az irodalmi esteknek, zenés-táncos programoknak.

anyukámnak...

ezt a horgolt spirál nyakláncot anyukámnak készítettem névnapjára, és annyira megtetszett neki, hogy karácsonyra rendelt hozzá egy karkötőt is. kellemes halványkék színe az ezüst középpel fagyos, ragyogó hatást kelt.

2010-01-26

horgolt medál kollekció

kifejlesztettem egy módszert, mellyel a gyöngyöket egy-egy előregyártott nyakláncra horgolhatom, így viszonylag gyorsan lehet szépeket alkotni. különösen jól jött ez karácsony táján, mikor számos kedves barátnak és családtagnak akartam készíteni ilyet. sajnos ezáltal párat nem is sikerült megörökítenem, de igyekszem majd pótolni. mindegyikük örült neki, ezért újabbakat is csináltam, melyek a meskán megvásárolhatóak. mivel nagyon szeretem őket horgolni, és még számos mintavariáció van a fejemben, valószínűleg gyorsan bővül majd ez a kis család. 

ismét gyöngy...

pár régebben készült horgolt nyaklánccal folytatnám a lassan éledező "gyöngyboltom" bemutatását. sajnos - vagy szerencsére - még itt állnak a dobozomban, és várják leendő tulajdonosukat. nehéz lesz tőlük megválnom, hiszen annyi órán át fejlődtek a kezeim között, minden egyes gyöngyszem ráhorgolásávan egyre inkább a szívemhez nőttek. de remélem olyan gazdára találnak majd, akik örömmel viselik őket.

2010-01-24

...elindultam

sok-sok tervezgetés után végre elindítottam ezt az oldalt, melynek céljául azt tűztem ki, hogy mindenféle alkotásaimat összegyűjtsem, és bemutassam a világnak. pontosabban azon kis szeletkéjének, aki rátalál és érdeklődik a munkáim iránt. terveim szerint helyet kap majd itt a sok archiválandó tervem, melyet építész hallgatóként rajzolgattam, szemezgetek egyéb munkáimból, és persze a legújabb hobbim is: a gyönyörű gyöngyök.

elsőként egy nyáron készített nyakláncot mutatnék be, kedvcsinálóként. ez az egyik első próbálkozásom volt a gyöngyfűzés terén. egy spirál alapra varrtam fel sok áttetsző és ezüstközepű ágat, így elérve a borzas hatást, mely igazán mutatóssá teszi.