2010-04-26

még egy páran...

pár idő közben készült medál és egy nyaklánc, amit elfelejtettem feltenni. kis szolid szépségek a mindennapokra. remélem hamarosan megtalálják gazdájukat, akiknek mosolyt varázsolnak az arcukra ezekben a szép napsütéses napokban csillogva.

2010-04-23

...lilák...

ismét készítettem pár medált :)

2010-04-20

...silvershine...

2010-04-19

...és kész

2010-04-16

anyukámnak újra :)

anyukámnak készül ez a csodálatosan szép csillogó ezüst delica horgolt nyaklánc, és utána karkötő is. igencsak időigényes darab, de megéri!

2010-04-14

fekete-fehér delica

ismét elvetemült módon nagy munkába vágtam a horgolótűm :)

2010-04-11

egy kis érdekesség

ma érdekes dologról olvastam a wikipédián, a fraktálokról. pár napja hallottam arról, hogy a falevelek részletei, a hullámok fodrozódása vagy épp a hópehely matematikai képletekkel leírható rendeződést mutat. a fraktál maga egy olyan alakzat, mely önhasonló, tehát egy-egy kisebb része felnagyítva ugyanolyan rendeződést mutat, mint a nagyobb része. többféleképp lehet létrehozni ilyen alakzatokat, egyik módja a függvényiteráció. kicsit tovább böngészve rátaláltam egy IFS (iterált függvényrendszer) alakzat rajzoló programra, mely véletlenszerű függvények együttes használatával hoz létre természeteshez közel álló szebbnél szebb alakzatokat. érdekes téma, szép képekkel...

saját szépség :)

ahogy megláttam ezeket a szép lila matt kásákat, tudtam, hogy ebből végre magamnak is alkothatok valamit. ez a nyaklánc kerekedett belőle.