2010-03-31

egy kis szünet

sajnos még pár napig nem tudom feltölteni az újabb szépségeim, mert fényképezőhiányban szenvedek, kölcsönadtuk egy ismerősnek...  addig is előzetesen annyit mondhatok: random mintázatú nyakláncok következnek. elkészült a matt lila, most pedig egy "boci-tarkát" készítek, apró pici gyöngyház fényű fekete és fehér delicákból. a tervek szerint mindkettő kissé hosszabb nyaklánc lesz, csomózva is hordható, akkor pont nyak-méretű. hamarosan meg is mutatom őket :)

2010-03-21

véégre kész

játék :)

mandy barátnőm, a kellegyrecept szerkesztője hívott játékra, akinek mellesleg épp most sütöttem meg a sajttorta receptjét, és ajánlom mindenkinek! szóval íme pár kérdés-felelet, melyből egy kicsit jobban megismerhettek. 

I . h a   n y e r n é k   a   l o t t ó n....

számomra ez elég valószínűtlen, nem hiszek benne hogy reális vágya az embereknek, ezért nem is lottózom. de szinte hasonló az esély arra is - ugyanannyira lehetetlen - hogy találjak egy nyertes szelvényt az utcán. szóval ha mégis ekkora nyeremény ütné a markom, akkor biztosan építkezésbe kezdenék. nem feltétlenül csak magamnak, de természetesen akkor már ezt sem hagynám ki. általam jónak, szépnek tartott kortárs házakat terveznék, építenék, és próbálnék minél több otthont teremteni olyanoknak, akik ezt értékelnék. és nem feltétlenül olyan nyereségvággyal, mint sok mai kivitelező. 

II . r o s s z   s z o k á s 

biztos sok van, bár némelyik viszonylagos. szerintem egy adott tulajdonság egy adott helyzetben lehet rossz, ami máskor viszont előnyös. amit viszont én magam nem szeretek magamban, az az, hogy sokszor nem vagyok elég kitartó és megfontolt. szeretem a hirtelen jött ötleteket, de sokszor csak rövid ideig :) biztos van még sok másik, de ezeket igyekszem leplezni :)

III . k o f f e i n 

nem élek semmilyen káros anyaggal, kávé-cigi-alkohol számomra undorító. a legnagyobb függőségem hogy egy pohár kakaóba fél pohár Nesquicket teszek :)

IIII . s z í n e m ....

szeretem a színeket, szinte mindet, de véleményem szerint mindnek megvan a maga helye. magamon a szürke-fekete-lila-fehér színeket és ezek kombinációját tudom csak elviselni, a lakás nagyobb felületein pedig csak barna árnyalatok, fehér, szürke, kiegészítőnek kevés olíva, piros vagy halványkék jöhet szóba. esetleg még egy kis padlizsán. de ez utóbbiak csak mértékkel. a gyöngyökben szinte bármilyen színt el tudok képzelni, egyén és hangulat függő. 

mindent összevetve azért a kedvenc színem a lila.

IIIII . m i   v a n   m o s t   r a j t a m

fekete felső és farmer.

IIIIII . h á z i á l l a t

Lulu a vadászgörény. imádom. 

IIIIIII . t í z   é v   m ú l v a.....

a saját ( lapostetős kocka!!!) házamban rajzolok a hófehér dolgozószobámban, kinézek a hatalmas üvegportálon, a zöld fűben hempereg a két hófehér szamojéd spicc kutyám, és bekopog a szobába a kedvesem, hogy kész az ebéd :D

IIIIIIII . l e g u t ó b b i   n a g y o n   j ó   é l m é n y

kedvesem legutóbbi bevásárláskor belecsempészett egy túrókrémet a kosárba, úgy hogy nem vettem észre, csak kipakoláskor. apróság, de nagyon örültem neki.

ha van kedvetek, csatlakozzatok a kérdezősködéshez, én elsősorban azokat hívnám játékba, aki még nem felelt ezekre, és engem rendszeres olvasásra jelölt. 

2010-03-15

mézédes...

következő horgolásom egy borostyán színű nyaklánc lesz, mely 3 11-es és 3 9-es ezüstközepű sárgás-barnás  gyöngyből áll. ritkán van ilyen, de mivel olyan nagyon picike ez a 11-es (szerintem nem is szabványos, mert hihetetlenül kicsinek tűnik a többihez képest), már nagyon-nagyon unom a fűzését, nagyon lassan halad. közben hogy felvidítsam magam, újabb gyöngyöket szereztem be, és kivételesen egy nyakláncnyi gyöngyöt magamnak is vettem :)  TOHO matt halvány lila és hozzá szerintem tökéletesen passzoló szintén matt padlizsán. jobb ötlet híján azt hiszem random fűzési sorrendben fogom elkészíteni, a mostanában jól bevált 6 szemes vastagságban. ha valakinek van egyéb jó ötlete valamilyen modern mintára, kérem ossza meg velem egy hozzászólásban!

2010-03-14

horgolt-varrott metál

az aranybarna metál színű horgolt nyaklánc középső sávjában tüske szerű gyöngy-kiállásokat varrtam. 

2010-03-07

összetekeredett :)

2010-03-04

zöld kígyó születése

egy újabb szépség készülődik...  bár sajnos - vagy szerencsére - nem sok időm volt a napokban a gyöngyeimre, hiszen ha minden jól alakul, lassan költözni kell :) ha érdekel a lakásom története, látogass el az első lakás blogomra.

2010-03-03

újabb medál

mivel már szinte mind elfogyott, újabb medált készítettem tegnap este pihenésképp. nagyon szeretem őket csinálni, és úgy tűnik sokaknak tetszik is. nemrég a sötétebb aszimmetrikus lilát, tegnap pedig a halvány selyemfényű lilát búcsúztattam el a postán.

hideg kékes árnyalatával, fagyos csillogásával még kicsit a telet idézi, de lehet csak azért asszociálok erre, mert az agyam jobban megszokta a hideg évszakot. de ha másképp nézek rá ebben a szép napfényben, már a ragyogó kék tavaszi égbolt is visszaköszön a színeiben.